Fiul lui Oliver Stone s-a convertit la islam, in Iran, si a ales prenumele Ali - Hotnews Mobile

Opțiune islamică,

Conținutul

  opțiune islamică

  Global Libertatea şi islamul — două noţiuni contradictorii? Islamul a devenit un subiect de discuţie inevitabil, în aceste vremuri tulburi în ceea ce priveşte relaţiile dintre culturile occidentale citatul opțiunilor orientale. Poate fi islamul compatibil cu modelul societăţii moderne, liberale şi democratice? Cum pot fi aplicate drepturile fundamentale ale omului, printre care se numără drepturile minorităţilor sau egalitatea între sexe, în cadrul sistemului de valori islamic?

  opțiune islamică

  Aceste percepţii izvorăsc de fapt în mod reflex din cadrul unei discuţii legate de reformarea fundamentală a lumii musulmane, dezbateri care se desfăşoară în întreaga lume. Dar, a amintit Gnodke, nu trebuie să uităm ce lupte crâncene a dus Occidentul, la vremea lui, pentru a instaura drepturile fundamentale opțiune islamică care stau la baza societăţilor sale.

  opțiune islamică

  Subliniez acest lucru deoarece mulţi europeni tind să creadă că arabilor le lipseşte doar voinţa de democraţie. Dar de fapt nu este vorba de voinţă ci de atotputerea tradiţionalismului şi de structurile real existente, care înăbuşesc orice tendinţă de liberalizare în faşă.

  Eddin Ibrahim a rezumat: "Chiar dacă democraţiile islamice sunt încă grav deficitare în anumite privinţe, eu privesc opțiune islamică optimism evoluţia democratizării lor.

  opțiune islamică

  Trebuie însă să deosebim musulmanii de islamul în sine, deoarece problemele esenţiale sunt legate strict de comportamentul şi conştiinţa musulmanilor, or acestea se adaptează şi ele în funcţie de situaţie". În încheiere, profesorul sociolog din Cairo, Ibrahim, a subliniat faptul că instaurarea unei epoci liberale în lumea arabă este posibilă doar prin consolidarea societăţii civile, a democraţiei, federalismului şi liberalismului. Data

  opțiune islamică